11/28/2012

Cintaku tertinggal di Bejing Part 1 Version 2

curlast sangat PART 1 sampai latest 2 version khen??DIBA KATANYERRRR
semalam tgh idea mencurah2..tapi tgn dah penat nak menaip
okeh..day 1 tak habis lagik....semalam baru cite pergi 2 tempat
pas makan tengahari
 (macam biasa banyak makan daun rumput rumpai vegetarian byk kat sana..lama2 leh turun 10 kilo akak okeh)
tapi first restaurant for day 1 nie...menunyer agak sedap..sebab ada kari daging lagik..then ada lah rasa rempah ratus...kalau tak semua tawar hebe
hilanglah sikit kerinduan masakan malaysia katanyer (cet..poyo walhal baru sehari kat china)

lepas makan kami menuju ke SILK STORE atau dalam bahasa ugandanya melayunya KEDAI SUTERA
tapi akak diba  tak berminat ke kedai2 kerajaan(dieorg panggillah kan kedai kerajaan)

notes: kedai kerajaan di beijing merujuk kepada kedai2 yang wajib dibawa oleh semua tourist gude termasuklah kedai sutera, kedai jade,kedai kristal, kedai teh, kedai herba...mak aiii semput nak listkan....

kat kedai sutera kami dilayan dan dikelentong diberi taklimat oleh SARAH atau lebih dikenali dgn nama SARAH LAI ..LAI...LAI
sebab setiap kali nak bawak kami dari satu stesyen ke stesyen dia akan ckp LAI LAI LAI..mali--mali..mali ipoh mali
Dia citer lah pasal kepompong, penghasilan sutera..bla...bla..bla....siap ada jual kepompong lagik yang katanya bagus tuk kecantikan.. cubalah korang try kot2 pasnie kulit jadik sehalus sutera atau muka jadik kepompong terus...nangesss

Lepas tue apa lagi..aksi merabakkan poketlah....nasiblah aku tak terjebak sebab aku dah bersumpah dgn diri sendiri memang takkan beli pape kat kedai kerajaan ni..sebab harnya agak mencekik darah walhal kat luar kualiti yang sama korang bleh dpt lagik murah..kekdanya kedai tue akan bagi komisen pada setiap TG yang bawak kita ke sini dan beli brg. Kebetulan plak aku memanglah tak minat sutera/jade/kristal semua tuh..tapi mcm biasa mmg ramai yang terpedaya dan beli..terpulang..kalau dh minat mahal pun tak kesah kan??and in my opinion..design2 cadar/sutera dlm silk store nie siyesly not my taste okeh...mcm ala2 kuno gituh

orang sibuk jalan2 memilih sutera....kami..jeng..jeng..jeng

-


--


---


----


-----

sibuk gambor sakan kat luar sebab  bosan menunggu makcik2 puspanita membeli belah..boleh???
kalau pakai winter coat tue nampaklah mcm aku bleh fit dalam baju kat belakang tuh
walhal baju tue besor gila sebenarnya
motip: nak ckp diri sendiri keciklah tewww...haktuiiii :P

berhenti solat jamak di masjid Niujie
gambar ehsan google sebab tak bawak kamera 

dan akhir sekali yang ditunggu tunggu
ACROBATIC SHOW
sejam setengah okeh...
walaupun duk belakang sekali gara2 seat dah penuh..sangat puas hati pertunjukan mereka

AWESOME
yang nie pun gambar ehsan google tapi mmg sempat tgk aksi2 nie


aksi abang gay  gagah tidak dilupa

balik tue aku berangan nak beracrobatic gak..tapi tak payahlah kan...kang aku jadik camnie




HADOI TERPELEOT KAKI AHKAK DIBA
malu mak 18 keturunan okeh
maka aku lupakan jerklah nak buat aksi gimnastik bagai tuh....terjun tiruk cukup katanyer

later uolssss

1 comment:

puanbee said...

cantik nya masjid diorang ..