11/09/2011

MAK HENSAPPPPPP :(

dan dan kan tajuk gituh
hensap kebendanyer nonkalau masih pakai baju kadang2 ketat gak nak2 kat punggung
entry harini lari ckit dr tajuk fitness..korang mesti suker kan
yerlah minah nie asyik membebel2 pasal fitness senaman bagai tapi tak kurus2 gak ---->aku tau nie ayat korang kan:P

haritu kan (bulan lepas kot mak tak hengat tarikh dah)
I went to wedding course(kursus kahwen-dan2 ko nak cakap omputih plak kan???motip?)

kalau korang perasan entry aku dulu2 (masa zaman jahiliah katanya uols)
berangan nak bertunang pun nak GRAND bagai(siap berangan mini pelamin)
then ader gaklah aku paste baju2 pengantin semua...curlast sangat
ala2 nak wedding kalahkan MEMEY NGAN NORMAN yang mahal sebab sponsor banyak sajork
gambar sekadar hiasan katanyer
(motip kipas ala2 pelepah kelapa?? warna pink lagik..mampoo?)
macam takder org lain ko nak mik contoh kan...norman ngn kemek jugeks...yahampun


what did I learnt from the course????(kursus kawen tuelah)

  • banyak budaya dalam majlis perkahwinan sekarang ini yang bercanggah dengan agama(sebagai contoh buat majlis grand2 dgn tujuan bermegah....dan adat bersanding yang diambil drpd agama hindu(yang nie iols pun dh tau tapi berangan nak buat jugak dulu2)yang berinai corak2 tue pun jth haram hukumnya kalau buat corak2 binatang bagai

  • pastue terasa bila ustaz ckp ader yang tukar2 baju malam berinai sampai nampak pusat bagai(agaknyer pengantin tue pakai sari kots..haha)iols pun pernah berangan nak wat gini..ngeh..tapi bila pikir2 balik tak jadik plak :P,tapi rasanya kalau nak tukar2 just suka2 dan masih menutup aurat tak salah kan?

  • dan pertunangan adalah RAHSIA manakala perkahwinan perlu dihebahkan....tapi skang dh terbalik kots..orang NIKAH diam2 jerk tau2 dah preggy (hehe siapakah??) tapi bila bertunang satu donia canang kan

hurm..banyak gak iktibar yang dpt diambil dari kurus kahwin nie(mohon bacer dgn nada insaf)
bukan sahaja bab2 rukun nikah atau pernikahan diceritakan utk peringatan bersama tapi bab2 IBADAH, AKHLAK juga tidak dilupakan..
so dapatlah ingat balik bab2 FARDHU AIN yang mana terlupa tue kan...
tapi yang iols nak tekankan kepada anda2 semua termsuk diri iols sendiri
apa yang penting
KEBERKATAN PERKAHWINAN tersebut bukan sejauh mana "KEGRANDNAN MAJLIS"
dan yang kita patut sedar sedari awal perbelanjaan pas kahwin kene run smoothly..takder nak berhutang bagai
hatta sampai susu sanak pun terpaksa pinjam duit orang

akhir kata RENUNG RENUNGKAN

p/s : agak2 korang muntah hijo tak kalau aku buat kad pernikahan aku edarsatu Malaysia, Brunei dan Indonesia?? USA JAUH SGT ..mak tak mampoo
(matilaa tadi kata nak buat simple jahs)
ini contoh kad kawen aku nanti ekk(CONTOH)



LARIKKKK!!! sebelum kene lahar

2 comments:

Ana admi said...

wahh x g lagi kursus kawen..huh

ctsueraya said...

cepat2 ana pergi...sue sajerk jer pergi kebetulan free..hehe