2/26/2011

TERIMA KASIH CINTA

tajuk di atas bukan sebab iols nak bagik review pasal TKC (teater Terima Kasih Cinta)
bukan CKT yerk..Char Kueh Teow(dan2 lah ko...makan jerk hengat..hahhahahaa)
off topic :CKT kat wangsa maju sedap yahampun uolss....menjilat ibu jari kaki gedebab pinggan gituh

Tapi iols akan pg gak menonton TKC..nnati iols kasik review ala2 penggiat teater yang perasan berpengalaman gituh
harini tetiba mood jiwang..nak bagik syarahan pasal CINTA
volley???

hehe sebenarnya ada 2 lagu yang paling aku suka dengar bila sebut perkataan
L.O.V.E. nieh

video
from ST12: tajuknyer BIARKAN AKU JATUH CINTA
paling iols suka part ni
Biarkan aku jatuh cinta
Pesona ku pada pandangan saat kita jumpa
Biarkan aku kan mencoba
Tak peduli kau berkata untuk mahu atau tidak

tak peduli kau berkata tuk mahu atau tidak gituh...tapi kalau iols request CINTA kat ADIPUTRA @AARON AZIZ..sah2 kene reject kan??nangeh....
haruskah iols tunggu lagik :P
tapi kata: tak peduli org tue nak atau tak khen
tunggu jerklah smpai langit runtuh...hahahahaha
tapi confirm adi ngn aaron ckp ginie kat aku: HADER WEOLS KESAH kau CHENTA ker taks???


then second song plak kalau sebut pasal chenta
suker layan lagu nie
DADALI- DI SAAT AKU MENCINTAIMU

video

yang lagu nie plak iols suka part nie
Aku inginkan dirimu datang dan temani aku
Kanku katakan padamu aku sangat menyintai dirimu


so korang2 yang tgh bercinta tue boleh dengarkan lagu ni..
yang baru PUTUS CINTA jangan dengor okeh kang terhanyut pulak jiwa lara uols bagai direntap-rentap jantung segala...iols tak nak tanggunjawab okeh
tapi kan tetiba iols terfikir...
perasan MENCINTAI org nie kadang2 bawak bahagia..
kadang2 akan bawak DUKA
betul tak
jadik korang pilih mana
DICINTAI????
atau MENCINTAI??

:motip sgt entry harini tinggal kat PERSOALAN gituh utk PEMBACA..matilaa ngaku jdk DR LOVE plok:

2/23/2011

KATAKAN TAK NAK!!!!!!!

Biasanya korang, korang dan korang(baper byk korang daa)
selalu dgr katakan TAKNAK pada rokok khen???
So kali nie aku nak mengajak korang katakan TAKNAK kepada:-


yang ini

yang ini

tak lupa yang ini jugakkkk



Rasanya yang kat atas nie tak payah iols sebut pun uols tahu they ols semua kat atas tue tergolong dalam SPESIES haper khen???


YAHAMPUNN!!!!


rupanyer banyak lagik uols yang terhangat di pasaran gituh..jenama2 baru
macam



POPEYES

WENDY"S

Korang tahu tak kenapa iols mintak korang katakan TAK NAK/TIDAK
atau nehiiii babujiii(hindustan okeh)
atau dalam bahasa omputih say NO!!! NO!!! NO!!!
sila baca dgn lebih lanjut

Is fast food bad?

There is no such thing as a “bad” food. All foods can fit into a healthy meal plan. It's true that fast food is usually high infat, calories, cholesterol, and sodium, but eating fast food every once in a while is not going to cause you problems. If you eat too much fast food over a long period of time, though, it can lead to health problems such as high blood pressure, heart disease, and obesity.

(dipetik dari http://www.youngwomenshealth.org/fast_food.html)


tgk tue terang2 lagik bersuluh..makanan SEGERA..yang bleh dpt dlm masa kurang 5 minit kot kalau beratur kat kaunter..kecualilah kalau time manusia penuh kat kaunter FAST FOOD tuh kan..

.maka dgn segera pun korang dpt JUMLAH : lemak dan kolestrol yang tinggi


PAKEJ GITUH!!!CEPAT DPT MAKAN CEPAT DPT KESAN (lemak ngn kolestrol)

Why fast foods are bad, even in

moderation??

Eating a diet consisting largely of fast food could cause

your waistline to bulge more than eating

the same amount of fat from healthier sources.

source from:http://www.newscientist.com/article/dn9318-why-fast-foods-are-bad-even-in-moderation.html

Sila baca ayat yang iols BOLDkan tuh yerk...

Untuk pengetahuan korang iols tergolong dlm mereka yang takderlah OBSES sgt dgn FAST FOOD dan takderlah TAK MAKAN fast food...cuma luckily masa kecik,..pakcik2 sikit suker belanja kehepsi..kehepsi..so tgk ayam KFC pun iols dah nampak ala2 tgk benda nie

BISKUT MAYAT yer uolsss

sila bayangkan makan kosong tanpa cicah teh o mahupun kopi dan yang setaraf dengannya

so bagus jugaklah bila dah besar takderlah aku nak mengidam makan kehepsi memanjang.......

kalau tak harus aku jadik gini okeh

MAMPOO kew korang lengan ketul2 gituh???agak2 ketul muscle ker ketul lemak???
sendirik mau ingat keh!!!!


tapi sekali sekala tak salah nak makan FAST FOOD nie..kang ader plak yang lepas bacer entri nie trus pengsan tak bangun sebab kecewa tak dpt mentekedarah fast food tapi janganlah makan selalu sgt seolah-olah esok nak mati sangat dah takkan dapat makan dah FAST FOOD ni

dah alang2 citer pasal makan nie..iols nak share my own tips with uols semua..selain menghadkan makan FAST FOOD bukan BANNED terus okeh (tapi ader gak kawan wa komplen yang kalau kuar ngn wa, wa mesti tak singgah fast food :P..sebab dh terbiasa kots)

dulu kalau snacking(nak2 during TEATIME) pilihan iols

goreng pisang dgn keriuk2 garing yang lazat....


atau pun

keropok lekor dicicah sos yang enak


manalah tak gebus iols dulu2 khen..cubalah korang check kat cnie www.cekodok.com betapa tinggi kalori makanan2 di atas

tapi sekarang teatime @ snacking dh pandai makan yang ni uols

biskut oat n krunch munchies (ader 3 perisa berbeza, dark choc, berries and hazelnut...of course I LOVE DARK CHOC)

ataupun


LOW FAT YOGURT

but sekarang iols suka sangat LOW FAT YOGURT MANGO from ANLENE

and the calory is only 110 jerk....

Kesimpulannya...boleh jerk nak subtitute our HIGH CALORIE fOOD with food that contains LOW CALORIE

but still delicious

pilihan di tangan anda..

ANDA BUAT ANDA DAPAT

bak kata setajah ct nurbayah

2/22/2011

WARKAH SENDUKU UNTUKMU


Maafkan aku andai ini yang harus ku lakukan

Aku tak bisa lagi hidup denganmu

Aku tak mampu lagi bertahan

Walau hari demi hari ku sentiasa cuba

Walau hari demi haru ku terpaksa melawan

Kecundang jua akhirnya



Korang pernah dgr tak bait- bait lagu ni???








Tahu tak siapa penyanyinya????




Skrollll






Lagik




"nenek lah penyanyi lagu nie cu.................." kata NENEK KEBAYAN




WAKKAKAKKAKKAKKAA

Tu bukan lagulah nyah...tue nukilan rasa hati lubuk jantung berlubang iols


Motip sangat hrnie iols nak masukkan ENTRY SENDU DIHATIKU LARA DI JIWAMU gituh



Erm....kadang-kadang apa yang terbaik utk kita

Tak semestinya akan kekal baik selamanya

Adakalanya ada yang sangat membahagiakan dan menceriakan kita

Tapi pengakhirannya mungkin kedukaan dan kekecewaan

Dan itulah REALITI hidup

Yang pasti kita kene percaya bahawa DIA sentiasa ada untuk kita

dan DIA hanya akan memberi ujian yang kita mampu tanggung

oleh itu kita hendaklah sentiasa bersyukur dan sentiasa meningkatkan ketakwaan

Yang pasti aku kini harus tabah mengharungi

Kerana ku percaya takdir- NYA adalah yang TERINDAH

Amin....

WALLAHUALAM



p/s mohtip sgt okeh fefeeling setajah hrnie

2/20/2011

KO RASAKANLAH.....GEGEH sgt khennnnn????

Sob....sob...sob....sob ..sob
entry dimulakan dengan nyanyian gemersik ala sore dato CT
tangisan dalam kebahagiaan gituh
minggu -minggu yang lalu
hari-hari yang lepas
teramatlah iols gegeh mencari makan okeh


SAKSIKANLAH............................







SAKSIKAN olehmu WAHAI sekelian.......


(sila nyanyi versi iwan dangdut dlm lagu MEMORI DAUN KADOK PISANG..pastikan pitching tak ke LAUT yer!!!)






keenakan rojak kuih di KUALA PILAH


kekdahnyer nganto adik balik melaka, sempat okeh JJCM singgah gerai nie pekena rojak kuih yang sodap nie(i LOVE the tempe so much )

Western food di KG. BARU

nama makanan nie MOROCCO MIX(lamb+ chicken+ coleslow+ corn + superb gravy)



tak ketinggalan CITARASA ITALY uollss


spagetthi AGLIO OLIO SEAFOOD(tergeliat lidah kucing mak nak nyebut)
siap bertemankan DESERT KIWI WAFFLE disaluti ice cream coklat yang enak



dan jgn sekali2 melupakan makanan ruji iaitu NASI
maka iols mencuba makanan tradisi NASI TUMPANG kari semangkuk bleh????




YAHAMPUNNNNNNN!!!!!!!

gegeh sgt MENKETEDARAH tak reti kenyang uolsssss

akibatnye.........................



PEMBALASAN DENDAM SETIMPAL SEWAJARNYA DIBUAT
untuk KEMASLAHATAN diri iols




SABTU(19/2/2011)= terus bangun tidur celik jahs mata melompat buat
JM SHAPE UP with 4 LB DUMBELLS
rehat sebentar bersama NESCAFE dan biskut wheat krunch
then meroyan sambung
ZUZANA HOT ABS pullok

AHAD(20/2/2011)-bangun tidur sakit badan gara2 dabel w/o semalam okeh
tapi sebab badan masih bertenaga..terus buat jugak yang nie
WARM UP with 1 set of ZUMBA
then continue with
ZUZANA get ready to SWEAT w/o

HAH..ko RASAKANLAH khen....saper suh MELANTAK tak HENGAT kalah anak2 kelaparan kat AFRIKA Nun.....

pasnie haruslah mak kembali ke pangkal lengan jalan uols
sebba tue gegeh mak browse healthy recipies kat cnie

sila doakan mak berjaya yer nyah2 sekelian

2/18/2011

Ala OMAK kawenkan aku

syhhhhhhhhhhhhhh......eden tak suh pun mak eden kawenkan eden nie hah
tajuk di atas takder kene mengena ngan family eden yo!!!

sebenarnya tuan punyer blog nie tumpang gembira ala2 kebahagiaan dalam perpisahan sebab 2 of my best friend akan menamatkan jaman dara pada tahun ini
best of luck to them
patutlah dua tiga menjak nie aku suka bebenor usha barang kahwin and tunang
macam mini pelamin, hantaran, etc
motippp??kawan rapat nak kawen okeh tapi bukan iols...
(org lain nak kawen ko plak lebey2 usha)
yerlah...kebetulan dh kawan kan..sempat iols temankan yang sorang pergi PAMERAN PENGANTIN sambil suggets colour mini pelamin dia
yang sorang plak iols teman CARIK BAJU NIKAH ngn CINCIN KAHWIN
hanya mampoo meneman jah mengawan tak mampoo
haritue ader usha blog nie
suka sgt tengok mini pelaminnyer
comel2

salah satu yang iols suka
simple tapi bunga 2 tue menaikkan seri
btw iols suka sangat colour pastel and soft macam lavender, white and soft pink
yang nie pun syanteks

suka sgt tgk deco bilik nie..pink karrerr uolsssss..CURLAST KO LEHA!!!!
tak lupa jugak iols usha hantaran


ropanyer mabeles gak hantaran warna putih gini



pastel colours nyer hantaran pun hader..OMG.....my TASTE kekdahnyer

belek nyer belek sampai terbelek cookies2 comel nie hah

cookies bertemakan ARCHITECTURE dan WORLD CUP gituh..kreatif yahampunnn


untuk kenduri sembelih unta,kambing cukur jambul pun hader

siap bentuk baby stoller...lahai cute mute tute sgt nyah!!!!
macam -macam kan skang nie kalau nak kawen....cakap jekr nak tema aper..berduyun WEDDING PLANNER leh set kan.....tetiber teringat zaman dulu nyer wedding
mesti ader

1) BUNGA MANGGAR
-masa wa kecik2 kan..suker bebenor tlg lekatkan bunga manggar kat lidi..then cucuk akt BETIK..hehe
tapi skang org guna SPONGEBOB jerk khen??fast katanyer

2. BEKAS TELUR
smpai skang pun ader yang masih guna,mcm kat kg iols,,,memang masih ramai kasik telur..tapi skang dh tukar GODDIE BAG uols..ala2 gi DINNER gituh..dahler dlm GODDIE BAGS tue ader mcm2 kalah macam2 kat ASTRO

bekas telur nie mcm2 jenis pulak
ada yang jenis ANYAMAN MENGKUANG
ada yang berbentuk bakul

tapi kalau VVIP sellau dapat yang KACA/ SERAMIK hempas ke BATU uols

atau buat yang sempoi jahs..guna kapal terbang kertas pun boleh okeh

tapi kan uols..uols pasan tak selalu org NIKAH pakai putih
memang dah macam ritual @ kebiasaan gituh
tapi kalau aku nanti nak COLOUR lain bleh tak
MENDERHAKA TERHADAP RITUAL..volley.
.tak salahkan sekali sekala nak
ANJAKAN BOM C4 PARADIGMA yer tak??
baru2 nie suka sgt tgk BAJU NIKAH elyana..design canteks...colour pun lain dr yang lain
ARTIS KHEN katanyer
agak2 kalau aku pakai ginih bleh lawan PASAH SANDHA tak :matilaa kalau fasha usha blog nieh:
mau eso terus kuar KOSMO
WEDDING ctsue MENCARAS kredibiliti FASHA....
.hah...MAMPOO???

setakat nie jerlah merepek aku hrnie..paperpun selamatlah kepada bestfriend2 ku yang bakal menjadi ISTERI
semoga korang berbahagia..aku tumpang gembira kerana dapat menSUGGESTKan dan menyumbang buah pikiran kepada persiapan perkahwinan korang..AMIN