11/28/2012

Cintaku tertinggal di Bejing Part 1 Version 2

curlast sangat PART 1 sampai latest 2 version khen??DIBA KATANYERRRR
semalam tgh idea mencurah2..tapi tgn dah penat nak menaip
okeh..day 1 tak habis lagik....semalam baru cite pergi 2 tempat
pas makan tengahari
 (macam biasa banyak makan daun rumput rumpai vegetarian byk kat sana..lama2 leh turun 10 kilo akak okeh)
tapi first restaurant for day 1 nie...menunyer agak sedap..sebab ada kari daging lagik..then ada lah rasa rempah ratus...kalau tak semua tawar hebe
hilanglah sikit kerinduan masakan malaysia katanyer (cet..poyo walhal baru sehari kat china)

lepas makan kami menuju ke SILK STORE atau dalam bahasa ugandanya melayunya KEDAI SUTERA
tapi akak diba  tak berminat ke kedai2 kerajaan(dieorg panggillah kan kedai kerajaan)

notes: kedai kerajaan di beijing merujuk kepada kedai2 yang wajib dibawa oleh semua tourist gude termasuklah kedai sutera, kedai jade,kedai kristal, kedai teh, kedai herba...mak aiii semput nak listkan....

kat kedai sutera kami dilayan dan dikelentong diberi taklimat oleh SARAH atau lebih dikenali dgn nama SARAH LAI ..LAI...LAI
sebab setiap kali nak bawak kami dari satu stesyen ke stesyen dia akan ckp LAI LAI LAI..mali--mali..mali ipoh mali
Dia citer lah pasal kepompong, penghasilan sutera..bla...bla..bla....siap ada jual kepompong lagik yang katanya bagus tuk kecantikan.. cubalah korang try kot2 pasnie kulit jadik sehalus sutera atau muka jadik kepompong terus...nangesss

Lepas tue apa lagi..aksi merabakkan poketlah....nasiblah aku tak terjebak sebab aku dah bersumpah dgn diri sendiri memang takkan beli pape kat kedai kerajaan ni..sebab harnya agak mencekik darah walhal kat luar kualiti yang sama korang bleh dpt lagik murah..kekdanya kedai tue akan bagi komisen pada setiap TG yang bawak kita ke sini dan beli brg. Kebetulan plak aku memanglah tak minat sutera/jade/kristal semua tuh..tapi mcm biasa mmg ramai yang terpedaya dan beli..terpulang..kalau dh minat mahal pun tak kesah kan??and in my opinion..design2 cadar/sutera dlm silk store nie siyesly not my taste okeh...mcm ala2 kuno gituh

orang sibuk jalan2 memilih sutera....kami..jeng..jeng..jeng

-


--


---


----


-----

sibuk gambor sakan kat luar sebab  bosan menunggu makcik2 puspanita membeli belah..boleh???
kalau pakai winter coat tue nampaklah mcm aku bleh fit dalam baju kat belakang tuh
walhal baju tue besor gila sebenarnya
motip: nak ckp diri sendiri keciklah tewww...haktuiiii :P

berhenti solat jamak di masjid Niujie
gambar ehsan google sebab tak bawak kamera 

dan akhir sekali yang ditunggu tunggu
ACROBATIC SHOW
sejam setengah okeh...
walaupun duk belakang sekali gara2 seat dah penuh..sangat puas hati pertunjukan mereka

AWESOME
yang nie pun gambar ehsan google tapi mmg sempat tgk aksi2 nie


aksi abang gay  gagah tidak dilupa

balik tue aku berangan nak beracrobatic gak..tapi tak payahlah kan...kang aku jadik camnie




HADOI TERPELEOT KAKI AHKAK DIBA
malu mak 18 keturunan okeh
maka aku lupakan jerklah nak buat aksi gimnastik bagai tuh....terjun tiruk cukup katanyer

later uolssss

11/27/2012

Cintaku Tertinggal di Beijing Part 1

Sekejap jadik host jalan2 cari makan...kejap2 jadik penggiat senaman..kejap2 jadik blog travel..kejap2 perasan jadik diba korang layankan ajerk keh

mari mengikuti journey ahkak diba nan hado ke BEIJING...cintaku tertinggal di BEIJING katanyer
tiba kat airport beijing lebih kurang kul 115 pagi....mak aii sejuk menggigit ke tulang sumsum....nasib dah sarung winter coat awal2...kalau tak mau kejung sekejap....sampai jerk TA (Tourist Guide) yang fasih berbahasa melayu dah sedia menanti di bas....
MICHAEL namanya...sangat fasih BM + gila kelakar tahap cipan
memula sampai paling takleh lupa dia cakap
" wah....semua perempuan yerk....tak ramai bawak pasangan..patutnya di Bejing bawak pasangan..Beijing sejuk....malam2 boleh peluk2 kasik panas"

mengekek makcik2 dgn aku jugak dalam bas
sampai hotel...mandi2 tidur...mandi mmg kene guna heater kalau tak harus aku jadik siti kelembai dalam bilik air tuh :P

tibalah hari pertama....seawal 750 dah ada dalam bas....menuju ke TIANNAMEN SQUARE(setiap org yang pergi beijing pun lawat benda yang sama...korang baca jerklah info kat tenet....)
maaplah ahkak pemalas nak buat segala benda copy paste..ala2 dataran merdeka lah kot kat sini
okeh layan gambor


dalam perjalanan.....................

dah sampai dataran..so mestilah gambar kat benda yang CATCH EYES khen???
so ada bunga besar..michael kata sebab ada meeting kat sini. maka wujud bunga tuh...

tadaaa....besor kan....tapi nie gambar jauh..gambar dekat dah siap print oleh photographer..terus akak diba beli okeh...kenangan gituh 

dan orang2 beijing sgt percaya akan tuah Mao Zedong (also transliterated as Mao Tse-tung) 
katanya bila bergambar ngn dia nanti jadik kaya cam dia gak...aku tak caya okeh..tapi amik jerklah gambar kenangan katanya (sumpah aku taknak bf camnieh :P)
kalau Mao Zedong  tapi sebutannye mau makan ce tong ni macam fahrin ahmad atau adiputra harus ahkak diba bergambar dgn aksi begini di sebelah potretnya okeh


tapi sebab mau ce tonggeng  tak berapa nak hensem..gambar jauh2x cukup :p

kalau dah sampai ke tiannamen memang automatically melawat FORBIDDEN CITY gak.
ahkak taktau sebenarnya mana sempadan tempat nie..janji aku masuk2 dua-dua tempat tuh
dapatlah snap singgah sana MAHARAJA CINA dolu2

biasa jek kan cantik lagi kamar beradu kak diba hampun....
tapi suka tgk ukiran kat silingnyer

penuh seni

pastue fefeeling ala2 puteri raja cina plak bergambor kat taman dayang bunting dalam forbidden city tuhh

dah nama pun musim autumn in my heart kan..haruslah pokok tue togel jerk tanpa daun

nie taktau kat mana tapi masih dalam KOTA LARANGAN dan area TIANNAMEN gak





pastue makan tengahari...yeay!!!!!!!!! mak loike

muka lapor.....tak habis lagik cerita day 1 nieh...nanti sambung sebab penat  balik beijing pun tak hilang lagik penipu betul walhal dh seminggu blk

later uols..muahs

11/16/2012

FRIDAY's TEASER

will be away for a week
gonna update soon about this....daaaa

11/09/2012

TETIBA RASA HAWT (HOT)

Amaran Kejam Keras : Sebelum anda baca dengan lebih lanjut mohon supaya anda dah buang air besar/muntah /kencing dan yang sama waktu dengannya...sebab lepas korang baca konpem nak muntah :P


ahkak diba rasa HOT sangat minggu nie sebab tetiba nama ahkak diba naik jadik entry kat sini

walaupun agak tak puas hati sebab ahkak diba nampak tembam kat entry tue..tapi bertabahlah...sajerk jek kan TUAN TANAH KEDAUNG tak nak bagi aku kene ngorat...haha motip???

pastue ntah camner ahkak diba tergali punya gali gali gali lagik dalam dalam ke lubang cacing terjumpa plak entry by my coursemate 2 tahun lepas


TADA!!!!!

-

--

---

----

-----

thank you auntie capa walaupun entry tue dah bertahun lepas...hahahahaa...motip sgt harini baru iols pasan iols jadik COVER GIRL gituh



ok skang korang bleh PITAM yerk


p/s: kalau aku jadik cover forbes magazine...mesti ramai yang pengsan 5 hari 5 malam khen???

11/06/2012

TUNJUK AJARKU SIFOO







hurm..dah katanyer nak fit+ kurus + nak body mcm kim kadarshian khen??haruslah gegeh ahkak berguru dgn bro tonggeng kita a.k.a. bro azlan besi tampin (KETTLEBELL) atau singkatannya KB...korang nak panggil loceng cerek ker cerek besi ker haper ker silakan ada aku kesah?
layankan gambar ini



SEPAGI BERSAMA 2 BIJIK KETTLEBELL AHKAK PINK

banyak tips menarik yang dikongsi beliau..memula iols berjinak ngn KB nieh..aku main bantai jerk swing...wakakaka...sekali pagi esok nak patah pinggang eden nie hah..rupanyer salah cara swing..sepatutnyer swing banyak guna kekuatan lower part kita mcm glutes(otot punggung) dan hamstring(otot bahagian belakang peha)
part punggung tak payahlah aku letak anak panah khen???motip nak letak...sah2 nampak jelas disitu mana satu punggung

dan paling penting posisi TONGGENG uols...lagi byk korang tonggeng lagik bagus barulah beri kesan pada otot2 yang menjadi target/sasaran
tapi bukan TONGGENG gini tau
 tapi begini
inilah BRO AZLAN selaku sifoo yang mengajar teknik swing, snatch , press and clean
first time okeh wa kene buli..gegeh bawak KB 6kg konon takmo angkat yang berat2, sekali wa telah didera dipaksa rela swing yang 12 kg..bleh jerk pun buat...ngada jerk lebih..but part clean and snatch memang wa tetap pilih dan MAMPOO buat 8 kg jerk noks :MAK PASRAH:
antara  batwoman superwoman yang hadir
iols didera angkat yang warna biru 12 kg tue non :MERAUNG:


 
gegeh tau bro azlan bagi penerangan + kongsi ilmu kalah ustaz bagi tazkirah okeh
antara tips yang nak dikongsi maaf byk tak hengat sebab ahkak tak bawak buku nota
  • memang kedudukan punggung kene tonggeng sejauh mungkin, dah rasa kat hamstring baru bend/bengkokkan..then swing
  • snatch kettlebell plak, hayun kettlebell sampai paras mata (high eyes) then bila dah rasa mcm ringan (dia ala2 tak rasa dah besi yang kita swing) terus snatch...memang bleh buat...x sangka
  • Dia bagi gak tips pemanasan dan stretch badan yang betul..so masa workout dah tak sakit...
  • Tak lupa sempat beliau kutuk budak2 kat blog sususejat...yahampun...larikkkk


maka berjayalah jugak iols selaku penswing kettlebell amatur lagi tersohor untuk swing 1 tangan (walhal sebelum ni yang 6kg pun tak berani swing 1 tangan :P) dan buat snatch n press..siyes tak caya gituh :P

MAKA DI AKHIR SESI GROUP PHOTO WAJIBURUNNAH HUKUMNYA KAN
korang pasan tak yang baju kuning tuh pose kasik cover perut dia bahekkk punyer

dan mestilah gambar dgn bro azlan yang comel + cute itu
posing ahkak DIBA  mcm biasa taknak kalah okeh


bangun pagi esoknyer..sore okeh badan ahkak..tapi FEEL GREAT+ SEXY UOLS
sexy tak ahkak?? :PITAM: