4/26/2013

OH LEMAK

OH LEMAK!!!!


TIDAK!!!
rasanya semua orang berusaha nak singkirkan lemak kan uollssss..sebab kalau terlebih lemak nanti jadik fatty bom2...tu takper lagik....cuma jgn berlebihan sampai membawa penyakit pulak...maklumlah rasanya semua yang berlebihan pun akan bawa mudarat..yer tak?

maka harini kak diba nak bagi tips pemakanan sihat amboi nak caras abam kevin zahri ler tuh...hampun abg kevin. Kalau korang masih tercari-cari daging/ayam yang dalam bentuk patties atau burger kurang lemak..mehlah cuba jenama nieh



dgn harapan darabif amik iols jadik duta khen??choyyy!!!

iols memula start makan jenama ni try yang junior patties..kecik jerk portionnyer..yang nie
contoh nie lamb...dia ada chicken..iols amik chicken...nanti nak try lambchop berkrim plak


yang kecik nie sesuailah untuk yang berdiet/pempuan 
(sbb pempuan kan makan sikit..katanyer)tapi untuk bodybuilder leh amik size dewasa..puas tau makan..besar gituh

selalu iols makan daging nie campurkan dengan salad....barulah selera...kenyang okeh

kalau nak try boleh cuba
-chicken patties tue iols baked dulu dalam oven..pastu potong kecik2/didadu
-salad (suka hatilah jenis apapun)
-baby carrot (iols rebus/stim dulu)
-seasoning - iols taruk olive oil, paprika, 0 fat mayonis, apple cider
pastu wajib ada sos cili, lidah melayu katanye... 
nak gak pedas sampai terjeliq

gaul jerk semua okeh sampai mesra jadik adik badik dalam mangkuk/pinggan uols

nanti jadik camni lebih kurang camnie
gambar kak diba google sebab salad ahkak dah masuk dlm perut..
kang bagi tgk yg dalam perut korang muntah plak :p


kalau rasa resepi kak diba tak sesuai dgn selera korang..
silalah tambah/kurangkan apa yang patut okeh..
nak invent resepi baru pun boleh...


pendapat kak diba tentang darabif : 
OMG sejak bila kak diba jadik dayang senandung nie :MERAUNG:


bagi iols sedap sangat sebab dah dagingnya dah ada rasa even bake kosong jerk..pastu isinya mampat sebab memang daging tanpa lemak (lean meat). So lepas makan terasa kekenyangan sampai 4 malam berikutnyer uols.


SELAMAT MENCUBA!!!!
oh ye darabif boleh didapati di pasaraya berhampiran seperti carefour, giant, tesco dan yang sama waktu dengannya.



semoga pasni weols dapat singkirkan fat2 berlebihan

4 comments:

La Cocca Di Papa' said...

hahahaha motip ada gambar fat b@$*ard?

ctsueraya said...

peringatan pada diri sendiri supaya jgn jadik camtu katanyer uols...hahahahaa

gerbera said...

Tak pernah try lamb. Biasa try ayam. Darabiff ni dipercayai sikit quality ayam n dagingnya.

ctsueraya said...

gerbera: moh kita try lamb pullok :)