8/07/2012

ROYAN CEKODOKS.....

Hamekkk...vogeh the vass sangat nama tajuk entry khen

"CURLAST KO YAYA" ala2 tiru iklan ribena bulan poser sharifah shahira

royan cekodoks dalam kamus bahasa dewan pustaka fonen  edisi purba  terkini  mrujuk kepada:-

mengidam gila dengan cekodok (bahasa utara cucuq kan??kalau cekodok tue cekodok pisang katanyer)

tapi maksud di atas sedikit berlainan dengan apa yang bakal iols paparkan

royan----> bawa maksud lain (kejap gik citer kat bawah)

cekodok----> sebab gila buat cekodok utk buka puasa

so royan cekodoks bagi entryku ini adalah berbeza ceritanyer yerk

layan dulu gambar cekodok/jemput -jemput
* mohon jgn terliyur edisi terlampau sebab nie kan bulan ramadhan *
sila muhasabah diri anda



cerita 1 : ROYAN 
sebut jer royan dan2 huruf besar kuar
kenapa iols MEROYAN????
sebab balik kg 3 hari sempena cuti NUZUL QURAN nan hado (takder) line internet

nanges mak   yang gila nak berinternet jerk kejenyer nieh
 maka jgn salahkan iols sebab tak dapat update blog iols yang usang ini (baik tak alasan??)
tapi mmg meroyan sungguh iols tak dpt jenguk mukabuku, forum cari ngn blog selama 3 hari
terpaksalah layan astro sampai lebam



cerita 2:


CEKODOK

rasanya kalau tekan keyword cekodok..blog iols ni lah paling banyak citer pasal cekodok kots
kalah www.cekodok.com katanyer
sebab entry lama2 ader post resepi cekodok wholemeal lah..cekodok itulah cekodok inilah
tapi kali ni iols tak terSNAP gambar cekodok

al kesahnyer...di suatu petang sebelum berbuka puasa..tetiba mengidam cekodok ikan bilis

gambar ehsan google
tapi nie paling hampir dgn rupa cekodok yang iols buat ahad lepas...
tak smpat snap bagai sebab kekdahnyer berbuka terus terkam

hasilnyer
licin uols cekodok itu...dengan muka selamba pakcik iols siap order lagik "CT , esok buat cekodok lagik"
motip pakcik???takper iols anggap itu satu penghargaan
 (positip sangat...ngeh)

maka esok plak dgn penuh kreatif + inovatif terhasillah plak cekodok udang
lebih kurang gini gak rupa cekodok udang iols
iols campak kucai+ udang+ cili (utk bagi merah)+ ikan bilis sikit utk rasa + garam

apakah rahsia nak bagi CEKODOK RANGUP???
kalau iols,iols bancuh dengan air suam / isi sikit bicarbonate soda
tapi dua2 cekodok kat atas...iols bancuh yang kedua jerk dgn air suam

memang GARING DA BOMB uols
sebab tue kali kedua pun licin


* entry ini bukan nak ckp iols pakar buat cekodok sampai licin keh, sekadar perkongsian....kalau bulan puasa ni bukan semua makanan akan LICIN ker?? kalau korang punya tak licin maknanya korang ikut amalan SYAITONNIROOJIMM iaitu membazir*

jadi jangan membazir yerk kawan2....

3 comments:

Leena said...

Tajuk Sue bagi memang curlast sokmo! :D

Lama tak makan cekodok.Tgk gambar rasa nak buat cekodok pulak! :P

Cik Adek Manes said...

ahh ! sudahh.. matik haku sue dah start gegeh cerita pasal cekodokss.. arrrghhh !

ctsueraya said...

sis leena : tq..berangan nak bagik tajuk ala2 paper metro..wakakaka

cik adek geyin: gegeh kan cekodok bagai....