1/21/2011

Lari Dari KEBIASAAN





wahh gituh khen tajuk???


larik dari KEBIASAAN


yerlah selalunyer i will talk about DIET and FITNESS
fyi lepas kene flu minggu lepas, my last w/o was last tuesday
just did 20 minutes workout from http://www.sparkpeople.com/
pastue terus kene sakit perut plak...nangeh mak hokeh
takperlah..bukan ker sakit tue penghapus dosa khen???kalau salah yahampun setajah2


so hrnie i wanna talk about BEAUTY
rasanyer semua pempuan walau macammana malaspun..akak ader inisiatif nak syanteks kan??
betul tak... betul tak kak janet???


skang nie sebuk di war-warkan tentang khasiat collagen
kalau uols semua nak tahu....iols sejak dr umur 23 tahun dh amalkan COLLAGEN
curlast tak mak nyah???? (ngeeeee)amazingly, the results mmg elok sgt
wlpun mak dah nak menjangkau kertu ke usia 27 pertengahan tahun 2011 nie
alhamdulillah skin texture oklah... tapi takderlah mulus mcm retis uols
cuma kalau tak pakai losyen tuh, kulit badan still lembut
tapi iols mmg banyak masalah kat muka:oily, open pores, parut jerawat
luckily lepas consume collagen
masalah2 tue ader improvements
taklah seteruk dulu


so ini serba sedikit review tetang collagen yang iols pernah cuba
gegeh tau men-TRY manalah tak JAHANAM POKET KOSONG iols okeh




NOMINATION yang pertama (mohtip present collagen ala2 AWARD OSCAR??)








1. BWHITE COLLAGEN


my 1st and pioneer collagen....memuler consume 2 weeks tak nampak kesan
pas minggu ketiga, obviously nampak make -up tahan lama, muka less oily
pastue perasan parut2 kat kaki mula hilang
then kengkawan pun tegur..last2 dieorg join sekali memborong BWHITE ni
kitaorg beli through online so sekotak dpt rm38 jahs..kalau kat luar rm45 uolsssss
lama gaklah consume smpailah satu tahap bosan
sebab iols nie jenis cepat bosan
bwhite nie jenis tuang dlm mulut, bau macam ENO....rasa masam2
yang pasti utk result SUPERB kenelah minum air banyak okeh
sekian melaporkan utk buletin collagen edisi millenium

2. SOY COLLAGEN from NURBEAUTYLINE


Sebenarnya kalau korang perasan, ader stau trend di mana kolagen dari soya ni meletup letup glamour di pasaran.masa tue iols pun taktau nak pilih yang mana.tapi antara yang terpemes yang nilah..keluaran nurbeautyline.ader dua perisa, soya ori or coklat..iols saja try dua2..but yang soya ori memang best walaweh rasa dia..yang coklat tue iols tak suka plak..padahal mmg peminat coklat tegar.selepas almost 1 month minum
- no more jerawat2 menenggek sama ada di muka atau belakang badan
- kulit pun jadik halus
-my friend minum gak-muka dia byk scars, pas consume ni the scars become faded gituh

pastue dia punyer pengasas(nama puan nur kots) ader keluar buletin utama TV3
amazingly..her skin mmg mulus sgt
so memang nampaknya dia pun membuktikan keberkesanan produk nie
harga pun sgt reasonable
cuma kene bersabar sebab kesan collagen nie lambat..maklumlah dr segi pemakanan
bukan ala2 suntik BOTOX terus tegang gituh



3. GLOWZ COLLAGEN


yang nie iols makan utk kecerahan seluruh badan katanyer
ngehngehngeh
mohtip dh sah2 sawo matang tapi sibuk nak putih selepuk ala2 zizie ezzete...pastue dapat laki cam BUNG pullok....nangeh keh
so lepas almost 1 month; kulit mmg smooth and supple tapi kecerahan seluruh bdn tak menjadik for me
mungkin tak berkesan utk iols tapi utk uols saper tau khen???
yang nie berbentuk sachet minuman
rasa anggur+ milky sikit
tapi iols tak suker rasanyer..telan dlm keadaan redho jahs...nak syanteks katanyer


4.BERRYGEN drink by TUPPERWARE

yang nie iols tergoda sakan dan teruja utk membelinya walaupun harga memang mahal noks
antara semua collagen yang pernah iols cuba,inilah yang paling mahal
sekotak dekat RM 200
almost rm9 per sachet gituh..tapi nak syanteks punyer pasal....ku relakan apa adernyer okeh
sebenarnya berrygen nie mahal sbb dia bukan sahaja bagi kebaikan collagen
but more to health lah..ala2 minuman kaya suplement and nutrition
iols ader dgr testi, org yang ader cancer pun leh makan utk kesejahteraan sel sel badan
masa iols consume nie...pores ader nampak mengecil and tenaga mmg superb
tapi tak mampoo nak maintain okeh, lainlah kalau iols berbapak gulakan DATOK K atau HABE BUNG

jadik iols dengan penuh kesedihannya melepaskan produk ini...

pssst:pesanan penaja: silalah cuba kalau uols MAMPOO

5. GLUTATHIONE



yang nie plak pil glutathione....pil nie disyorkan makan bersama sama vitamin c
so iols beli pil nie skotak....then telan dgn vit c free acid
samalah mohtip beli: nak kecerahan sekata kekdahnyer
after one month....taklah nampak cerah
cuma dekat kulit muka kelihatan more toned (jadik sekata..)mungkin kalau makan 3 bulan akan dpt kesan kots
tapi biasalah iols kan hangat2 tahi ayam gituh
kalau hangat2 tahi kambing mungkin iols jadik cerah persis kapas...volley???
namun dr segi tekstur kulit mmg nampak improvement
tapi bagus gaklah tak cerah..kang nanges plak LISA SURIHANI kalau iosl yang terpilih jadi model GARNIER sambil dgn manja menjerit...TAKE CARE, GARNIER (volley???)


6. last but not least(sebenarnyer tak last lagik)
pilihan iols forever and ever smpailah skang iaitu
CCPP- Cocoa Collagen Power Plus

wah besaq gituh gambor
skang nie mmg iols tetap dgn yang nie jahs
berikut adalah senarai kenapa saya memilih yang ini sebagai produk terulung supplemen collagen saya
1) murah okeh....3 kotak iaitu satu set = rm 50 utk sebulan
2) rasanyer sedap ala2 neslo(cocoa ckit, rasa coffee ckit...so dapatlah saya mengurangkan ketagihan saya terhadap nescafe)
3) sejak consume nie
- kulit lembut
-parut2 pudar- wlpun makan masa gakler
- takder crack heels-sy mmg jarang mengalami masalah nie..tapi biler consume nie masalah nie mmg terus takdop okeh
- tiada lagi jerawat belakang badan(sebab dulu banyak) then parut2 lama belakang badan pun pudar
- testimonial dr rakan2 pun cakap yang CCPP is the best nak2 org yang dah kawen, iols no komen sbb masih dara sunti gituh,,,shhhhhhhhhhhhhhhh!!!!


opps..rupanyer iols tertinggal lagik satu, iols pernah cuba yang nie gak..masa tue gatal anak tekak nak cuba collagen lain padahal dh elok telan CCPP
ini dia

7) MY GIRL COLLAGEN
Yang nie quite good cos collagen dia tinggi 5000mg..ko hader???
lepas 2 minggu...terus zampak muka iols cerah gituh..memang amazed sgt..
kat part lain luper lak nak usha..sbb pokus kat muka jahs khen
tapi rasa dia masam & sachetnya kene bancuh ngn air sejuk
huaaa..tue yang iols tak suka
wlpun kesan superb..terpaksalah i pilih ccpp semula sebab i still love ccpp taste..
maaf yerk my girl

jadi kesimpulan utk entry pada hari ini:-

Collagen akan berkurangan bila kita mengalami peningkatan usia, seiring dengan itu haruslah kita tingkatkan pengambilan collagen dengan pelbagai jenis suplemen di pasaran tapi bagai mana memilih suplemen terbaik???berikut sebahagian tips dari saya yang masih kurang berpengalaman tetapi gegeh mencuba:-(tetiber ayat macam buat karangan BM SPM plak)

  • saya akan memilih berdasarkan keberkesanan terhadap kulit, so bagi tempah 2 minggu untuk lihat kesan.sebaiknyer buat detoks dulu dan banyakkan pengambilan air semasa consume collagen
  • kemudian saya amat peka terhadap kesesuaian rasa, kalau rasa sedap makin suka diminum betul tak..takderlah rasa seksa nak telan..so:pilih ikut kesesuaian tekak anda
  • bajet- yang nie paling pentingkan..kalau nak lawa tapi tak mampoo..aperkan daya betul taks...Jadi sesuaikan pemihan produk collagen anda dengan kemampuan yerk.kalau bajet tak jadik halangan..haruslah aku consume sarang burung hari2..volley gituh...kalau buruk gak tak taulah mak nak habaq aper dah..ngeeeeeee

SEKIAN tips dari kiah lawa...moga berjumpa di lain waktu...chow chin chow.....

3 comments:

Anonymous said...

nak tanya..lama xkesan pgmbilan nurbeautyline collagen?pastu amik minuman ni brp kali sehari..2x sehari ckp x?pastu blh amik minuman lain ke?

Anonymous said...

sy dh beberapa bulan mengambil produk nurbeautyline collagen...nk tnya sikit..skrang selera mkn sy berkurang..apakah ini salah satu kesan pengambilan produk ini?

flower fafa said...
This comment has been removed by the author.